Een prachtige glimlach met de onzichtbare beugel van Spark

Een prachtige glimlach met de onzichtbare beugel van Spark

Bij Viadent een prachtige glimlach met de onzichtbare beugel van Spark ​

Wilt u graag een mooier gebit maar wilt u niet met slotjes op uw tanden rondlopen? Dan is de onzichtbare beugel van Spark precies wat u zoekt.

De doorzichtige aligners plaatst u over uw tanden heen, waardoor deze steeds iets verder opschuiven naar hun ideale positie. Hierdoor krijgt u die stralende glimlach die u wilt. U bent welkom in onze praktijk in Vianen.

onzichtbare beugel

Wat zijn de doorzichtige Spark aligners precies

De Spark aligners zijn comfortabel en onopvallend. Hierdoor draagt u een beugel, maar deze is niet te zien en u heeft ook geen last van de beugel. Met Spark kunt u een zeer nauwkeurige gebitscorrectie krijgen, terwijl de beugel niet tot nauwelijks opvalt. Dit gebeurt door doorzichtige aligners (kapjes) die over uw tanden worden geplaatst. Doordat u steeds een iets andere aligner draagt, worden uw tanden langzaam steeds verder naar de gewenste positie geduwd.

Is mijn gebit geschikt voor de onzichtbare beugel

De Spark aligners kunnen in veel gevallen toe worden gepast. Bijna iedere correctie is met deze onzichtbare beugels mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Gedraaide tanden
  • Scheve tanden
  • Te veel ruimte tussen uw tanden
  • Een spleetje tussen uw tanden
  • Te weinig ruimte tussen uw tanden
  • Open beet
  • Kruisbeet
  • Overbeet
  • Onderbeet
Bij de intake kunnen wij een goede inschatting maken of we u met de Spark aligners kunnen helpen. In de meeste gevallen is dit mogelijk.

Hoe ziet de behandeling met deze onzichtbare beugel eruit

U komt bij ons voor de eerste afspraak, waarbij we uw gebit analyseren. Hierbij maken we een 3-Shape scan en 3D foto’s. Wanneer we genoeg informatie en beelden hebben, dan wordt hiermee een digitaal 3D model van uw gebit gemaakt.

Dit model is de basis van de verdere behandeling, want op basis hiervan worden de verschillende aligners gemaakt. Na het doen van de gebitsanalyse, komt u nog twee keer naar onze praktijk. U komt langs voor het bespreken van het behandelplan. We kunnen op dat moment ook inschatten of we wat ruimte moeten maken door een klein laagje van uw tanden te slijpen. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit of sterkte van uw tanden.

Tijdens deze afspraak kunt u al zien hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien en kunnen we een inschatting maken hoe lang het traject ongeveer zal duren. Dit weten we op dat moment nog niet exact, omdat het gewenste eindresultaat en de reactie van uw gebit invloed hebben op de duur van het traject.

U hoeft niet steeds naar de praktijk te komen

Bij het tweede bezoek maken we uw tanden goed schoon, door ze stuk voor stuk te reinigen en polijsten. Hierdoor vormen ze een goede ondergrond voor de beugel en kunnen we de attachments plaatsen die ervoor gaan zorgen dat uw tanden goed contact met de beugel maken. U krijgt verschillende setjes met aligners mee, die u zelf om de week of om de twee weken kunt verwisselen. Doordat iedere aligner een iets andere vorm heeft, worden uw tanden heel geleidelijk naar hun ideale positie begeleid. U hoeft zelf slechts om de twee of drie maanden voor controle naar onze praktijk te komen omdat het hele traject al van tevoren is geanalyseerd door de apparatuur van Spark. De aligners doen vanaf het eerste moment al het werk.

Een onzichtbare beugel regelt u bij Viadent tandartsen in Vianen

Er zijn verschillende opties voor een onzichtbare beugel. Wij kiezen voor de beste kwaliteit en dus voor Spark aligners. Hiermee kunnen we bijna ieder gebit corrigeren en kunnen wij u helpen aan mooie en symmetrische glimlach.

U kunt ons eenvoudig bellen voor meer informatie. Of direct een afspraak maken om uit te zoeken of uw gebit geschikt is voor een correctie met de onzichtbare beugel van Spark. De specialisten van Viadent Tandartsen en Orthodontie in Vianen staan voor u klaar!