Tanden Bleken

Bent u niet tevreden met de kleur van uw tanden? Of zijn uw tanden door roken, koffie en thee wat geler/donkerder geworden? Bij Viadent Tandartsen kunt uw tanden op 2 manieren laten bleken: aan de stoel (60 min) of middels een thuisbleeksetje.
We zijn als een van de weinige tandartsen hierin gespecialiseerd en kunnen u een scherpe prijs aanbieden. Vanaf 2012 mogen alleen tandartsen met 6% waterstofperoxide bleken. Dit is de enige veilige methode om uw tanden te laten bleken.

Uw tandarts van jong tot oud

Wij creëren uw perfecte glimlach

Aangename tandheelkunde

Intern bleken

Heeft u een verkleurde voortand. Vanwege een ongeluk dat u ooit heeft gehad? Of als gevolg van een reeds uitgevoerde wortelkanaalbehandeling? Soms wil het nog voorkomen dat deze tanden jaren later toch wat donkerder worden. Grijs of geler van kleur.

Bij Viadent Tandartsen bleken wij deze tand dan vanuit de binnenkant. Dit heet intern bleken.

Wij maken eerst een röntgenfoto van de tand om te controleren of de wortelkanaalbehandeling en de wortel er goed uit zien. Wij verwijderen de vulling van de achterzijde van de tand en sluiten daar bleekgel in.

Na een week komt u terug en kijken wij of u al tevreden bent met de kleur. Indien dat niet zo is doen we de eerste stap nog een keer. Als de kleur dezelfde kleur is als de andere tanden. Plaatsen wij weer een definitieve vulling voor u aan de achterzijde van de tand.

Extern tanden bleken

Hoe werkt waterstofperoxide en is het veilig?
Waterstofperoxide (H2O2) is een oxidant, de waterstofperoxide dringt het glazuur binnen en bindt vervolgens aan de verkleuringen in de tanden en breekt deze af. Water en zuurstof zijn lichaamseigenstoffen en dus niet schadelijk. Ook niet voor gevoelige tanden of een gebit met slijtage. Tanden bleken is volgens verschillende onderzoeken veilig aangetoond.

Is de behandeling gevoelig? Of krijg ik gevoelige tanden na de behandeling?

Gevoeligheid tijdens het bleken verschilt per persoon. Merendeels ervaart geen gevoeligheid en een klein deel wel. Dit duurt tot max 24 uur na de behandeling. Dit is dus zeer tijdelijk.

Hoelang blijven mijn tanden wit?
Over het algemeen blijft het resultaat, met inachtneming van goede mondhygiëne en normale blootstelling aan voedingsmiddelen en dranken, 2 tot 3 jaar gehandhaafd. Het onderhoud van het gebit en de drink- en eetgewoonten spelen een belangrijke rol voor de duur van het resultaat.

Methode 1: Tanden bleken aan de stoel

Hoe bleken wij de tanden?
Bij Viadent Tandartsen bleken wij de tanden met 6% waterstofperoxide waarvan de werking versneld wordt door middel van een LED-lamp. Wij controleren eerst uw gebit, maken eventueel röntgenfoto’s en bepalen de begin kleur.

Hoe vindt de behandeling plaatst?

Wij brengen een wangspreider in de mond aan, vervolgens bepalen wij de kleur van uw tanden. Uw tandvlees en eventuele slijtage van de tanden worden bedekt met een rubberlaagje. Alleen op de voorzijde en de buitenzijde wordt de bleekgel aangebracht.

Wij bleken per sessies van 20 min. Een volledige behandeling bestaat doorgaans uit 3 sessies van 20 min. Hiermee worden de tanden zeker 4-5 tinten witter. Bij normaal verkleurde tanden, zal een uur behandeling gelijk heel veel effect hebben. Bij sterk verkleurde tanden kan het, dat er nog een behandeling nodig.

PRIJS: € 250,- excl.consult € 25,27

Methode 2: Thuis bleek set

Indien u klant bij ons bent kunnen wij op maat gemaakte bitjes voor uw boven- en onderkaak maken. U kunt hierbij het aantal gewenste bleekspuitjes bij aanschaffen. Wij adviseren minimaal 2 weken achtereenvolgend de tanden te bleken voor een mooi resultaat. Vooraf zullen wij een consult bij u doen om te controleren of uw gebit helemaal in orde is. Deze bleekgek bevat 6% waterstofperoxide dus is zeer effectief met gegarandeerd 4 tinten wittere tanden.
Indien u meer gel wil, om langer te bleken of om u tanden weer op te frissen, kunt u deze bij ons bestellen. Dit kunt u zo vaak als u wil herhalen. Ook deze methode is een zeer veilige methode van bleken.