Uw tandarts van jong tot oud

Wij creëren uw perfecte glimlach

Aangename tandheelkunde

Insignia en Spark

Stoor je aan de stand van jouw tanden? Staan ze over elkaar heen (crowding) of heb je tussen de voortanden een spatie of meerdere spaties (spacing). Of heb je al een beugel gehad en de tanden zijn ondanks jouw spalkje weer verschoven?

 

Dan hebben wij de uitkomst voor jou.

 

In onze praktijk past onze tandarts voor Orthodontie de meest geavanceerde orthodontische zorg toe die we aan onze klanten kunnen bieden. En dit alles zonder dat de totaal behandeling daar uiteindelijk duurder van wordt.

 

Sterker nog, omdat wij als jouw tandarts al jouw tandheelkundige problemen kennen, zijn wij de eerst aangewezen behandelaar om, samen met jou, de beste oplossing te kiezen. Dat zou best een beugel kunnen zijn maar misschien zijn andere oplossingen wel beter. Een orthodontist heeft alleen een beugel als oplossing voor je.

 

Met behulp van 3D technologie maakt Insignia geïndividualiseerde slotjes wat resulteert in een optimale uitlijning en smile voor u in een kortere tijd dan de conventionele beugels bij de orthodontist.

De behandeling met Insignia

Een mooie en gezonde lach om een leven lang te stralen, een mooier visitekaartje kun je jezelf niet wensen. Om er voor te zorgen dat we voorspelbaar je mond gezond en mooi maken komt er wel wat bij kijken. Wij maken gebruik van, wat wij vinden, het allerbeste en meest geavanceerde bracket systeem: het Damon systeem helemaal individueel aangepast voor je lach en tanden met behulp van de digitale 3D technieken van Insignia. Nu hebben we door de integratie van de wortels nog beter zicht op het mooiste en meest gezonde eindresultaat.

Wat houdt die aanpassing in?

Verborgen in het kleine “slotje” dat op de tand of kies zit bevindt zich de 3 dimensionale sturing voor die tand. De slotpositie op de tand en de keuze van de draad wordt altijd individueel bepaald door ons. Er is nooit sprake van een standaard positie omdat ook jij niet standaard bent.

 

Ieder gezicht is uniek en dus iedere beugel ook. Daarom ontwerpen wij voor elke tand een unieke bracket. Aan het begin van de behandeling weten wij al hoe de eindsituatie kan worden. We maken gebruik van de virtuele software techniek Insignia om het gewenste eindresultaat te vertalen naar je beginsituatie en kunnen zo de gewenste apparatuur ontwerpen. Met grote precisie word je apparatuur ontworpen en met grote precisie wordt de virtuele situatie overgebracht naar je mond via “jigs”(malletjes) die de slotjes bevatten.

De tandbeweging

Als het gehele systeem in je mond is geplaatst begint in de mond het ombouwproces van bot dat er voor zorgt dat je tanden en kiezen naar de gewenste positie worden geleid. We maken tijdens dit proces gebruik van je eigen spieren (tong, wang, lip), de speciaal voor jou gemaakte draden met “geheugenfunctie” en de hulpmiddelen zoals elastieken of buisjes, veertjes en andere.

 

Met hele kleine en biologische verantwoorde krachten worden de tanden samen met het bot verplaatst om, natuurlijk de tanden recht te zetten, maar ook om bijvoorbeeld je lippen beter te ondersteunen (vollere lippen), of het gezicht minder ingevallen te maken.

 

Deze nieuwe techniek maakt het zelden noodzakelijk dat er tanden of kiezen moeten worden verwijderd. Je kaken worden verbreed (zonder chirurgische ingreep) waardoor de tanden beter op elkaar gaan passen. Bij andere, meer conventionele technieken die in de meeste klinieken nog worden toegepast, wordt een tekort aan ruimte maar al te vaak opgelost door twee of meer kleine kiezen te trekken.

 

Wij vinden dat jammer en ongewenst. Dit is tegenwoordig door het toepassen van het Insignia systeem nauwelijks meer noodzakelijk. Samen met de elastieken, de draden en je spieren, zorgen de slotjes ervoor dat vanaf dag één gewerkt wordt in de richting van de ontworpen eindsituatie.

Wat kun je zelf doen

Van onze kant is er dus alles aan gedaan om een snelle en comfortabele behandeling mogelijk te maken. Je kunt er zelf ook veel aan doen om je behandeling vlot en prettig te laten verlopen. De eerste weken zul je moeten wennen aan de apparatuur; het kan wellicht een dag of tien wat gevoelig zijn, maar dat ongemak neemt snel af. Je mag paracetamol gebruiken om de gevoeligheid wat minder te maken. Gebruik geen NSAID (brufen of naproxen bijvoorbeeld) omdat hierdoor de tandbeweging wordt vertraagd.

 

Gun jezelf de tijd om opnieuw te leren kauwen met je kiezen tijdens deze fase en vermijdt contact met de slotjes. Dat is makkelijker geschreven dan gedaan en zal zeker enige oefening vergen. Een slotje komt nooit vanzelf los van je tand. Alleen wanneer er op gebeten wordt en de kracht te groot wordt komt deze los. Gelukkig maar, want anders zou het glazuur kunnen afbrokkelen. Maar aan de andere kant jammer, want het vertraagt je behandeling.

 

Bij het Insignia systeem kan de bracket gelukkig wel in de jig met dezelfde grote nauwkeurigheid worden teruggeplaatst.

 

Daarnaast kan de behandeling onnodig duur voor je worden omdat het opnieuw aanbrengen van (nieuwe of losgekomen) slotjes in rekening kan worden gebracht.

 

Wees dus vanaf het begin voorzichtig met de apparatuur, bijt niet af met de voortanden, kauw op kleine stukjes voedsel met je kiezen, gebruik geen harde dingen zoals kauwgum, noten, lolly’s of brokken chocolade. Snijd je voedsel klein en gebruik vooral je kiezen. Je mag gerust (light) frisdranken gebruiken, maar beperk het gebruik hiervan vanwege het vaak zure karakter van de dranken. Ook spa-rood is een zure drank! Het glazuur lost op met als gevolg blootliggend tandbeen dat erg pijnlijk is bij eten en drinken.

 

Insignia is geavanceerde software die uw tandarts voor orthodontie gebruikt om een behandelplan op maat van uw unieke glimlach te maken. Als gevolg hiervan, krijgt u 100% op maat beugels en draden aan uw tanden en alleen uw tanden past. In tegenstelling tot 99% van de traditionele beugels op de markt die generieke en geproduceerd om alle tanden te passen zijn, Insignia is zo uniek als u bent. En, het is deze aangepaste aanpak die resulteert in een snellere, meer precieze behandeling.

 

Insignia specialisten zijn lid van een selecte groep die extra training en certificering hebben ondergaan om de beste zorg voor de patiënt beschikbaar is en de perfecte glimlach voor u. Dit hebben wij gevolgd bij Verhagen Mondzorg, Integrated Dentistry.