Een onzichtbare beugel om een gedraaide tand weer recht te zetten

Een onzichtbare beugel om een gedraaide tand weer recht te zetten

Een onzichtbare beugel om een gedraaide tand weer recht te zetten

Een tand die gedraaid is of scheef staat in de kaak, kan een negatieve invloed hebben op uw glimlach.

Ook kan het zelfs invloed hebben op de algehele mondgezondheid. Tegenwoordig zijn er gelukkig verschillende opties om dit te corrigeren.

Een goede mogelijkheid is de onzichtbare aligner, hiermee kunnen wij uw gebit corrigeren maar loopt u niet rond met slotjes op uw tanden.

Onzichtbare beugel gedraaide tand.jpg

De doorzichtige en uitneembare aligners

Onzichtbare aligners zijn een goed alternatief voor de traditionele metalen beugels. Het is tegenwoordig een populaire behandeloptie om de stand van de tanden en kiezen te corrigeren en een goede beet te krijgen.

De aligners zijn gemaakt van doorzichtig plastic en daardoor zijn ze, in tegenstelling tot de metalen beugels, bijna niet te zien wanneer ze in de mond worden gedragen. Dit maakt de onzichtbare aligners een aantrekkelijke optie.

De verschillende soorten aligners

De onzichtbare aligners voor de behandeling van een gedraaide tand worden gemaakt door verschillende merken. Onze keuze voor een onzichtbare beugel is Invisalign, dit is een populaire en bewezen methode. Hierbij wordt een reeks doorzichtige uitneembare aligners gemaakt. Deze verplaatsen de tanden geleidelijk naar de juiste positie.

Aligners zijn niet altijd een optie

Hoewel onzichtbare aligners effectief kunnen zijn voor het corrigeren van de positie van een tand, zijn er gevallen waarin deze behandeling mogelijk niet geschikt is. Dit gaat om gevallen waarbij de tandafwijkingen of kaakproblemen dusdanig ernstig zijn dat een behandeling met doorzichtige aligners niet voldoende zal zijn.

Er zijn dan andere behandelopties, zoals de traditionele beugels, om het probleem te verhelpen. Wij kunnen u adviseren over de meest geschikte behandeling in uw specifieke situatie. Hierbij nemen wij ook de vorm van uw gezicht in overweging. Want uw gebit maakt een belangrijk onderdeel uit van uw gezicht.

Niet alleen het aanzicht van de tanden, maar ook de vorm van uw gebit bepaald voor een belangrijk deel uw uiterlijk.

Door een faciale analyse, kunnen wij u adviseren in uw beste keuze.

De voordelen ten opzichte van de traditionele beugels

Onzichtbare aligners brengen een aantal voordelen met zich mee. Allereerst zijn ze niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook zeer comfortabel. In tegenstelling tot traditionele beugels hebben ze geen scherpe metalen onderdelen die in de wangen en lippen kunnen prikken of wrijven.

Daarnaast kunnen de aligners worden verwijderd om te eten, te poetsen en de ruimte tussen de tanden en kiezen te reinigen. Hierdoor is het makkelijker om de mondhygiëne goed op peil te houden.

Het opstellen van een behandelplan

Voordat er kan worden begonnen aan de behandeling met onzichtbare aligners, zal er eerst een behandelplan opgesteld moeten worden. Wij zullen een grondige evaluatie uitvoeren om de aard en omvang van de tandafwijking te bepalen.

Dit wordt bij u in de mond beoordeeld en er worden ook opnames gemaakt om de positie van uw tanden en kiezen exact te bepalen. Verder wordt er een digitale scan van uw mond gemaakt om een op maat gemaakt behandelplan te ontwerpen.

Hoe ziet de behandeling met aligners eruit?

De behandeling bestaat uit een reeks op maat gemaakte aligners die over een bepaalde periode in de mond worden gedragen. Elke aligner die is ontworpen, corrigeert de tanden en kiezen geleidelijk in de gewenste positie.

Als de gewenste positie is bereikt wordt er overgegaan naar de volgende aligner in de reeks. Dit wordt gedaan tot de tand weer in de juiste positie staat.

De duur van de behandeling varieert per patiënt. Dit is namelijk afhankelijk van de tandafwijking en de complexiteit van de correctie. Over het algemeen kan er worden gezegd dat een behandeling met onzichtbare aligners tussen de 6 en 18 maanden duurt.

Het is bij de onzichtbare aligners wel van belang dat deze consequent worden gedragen. Ze moeten 22 uur per dag worden gedragen en kunnen dus tijdens het eten en drinken worden verwijderd. In het geval dat de aligners niet consequent worden gedragen, kan dit de behandeling vertragen.

Kies voor de kwaliteit van Viadent Tandartsen

Bij Viadent Tandartsen staan we klaar om u te adviseren over een orthodontische behandeling.

Wij bepalen samen met u wat de beste behandelingsoptie is voor uw specifieke situatie en wij begeleiden u graag door het gehele proces.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en uw reis naar een gezondere, mooiere glimlach te beginnen.