Insignia beugel behandeling

Insignia beugel behandeling

In 9 maanden een recht gebit met het insignia beugelsysteem

Vroeger werd er vooral aandacht besteed aan het functioneel en gezond zijn van tanden. Tegenwoordig hechten patiënten ook veel waarde aan tanden die mooi recht staan. Steeds vaker hoort u over volwassenen met een beugel.
In veel gevallen gebeurt dit met een ‘onzichtbare’ beugel. Dit is een mooie oplossing voor degene die liever geen slotjesbeugel willen. Om een goede stand van de tanden en de kiezen te creëren, is samenwerking tussen de patiënt en de behandelaar van groot belang.

Lach gebit kind

Waarom gebruik je een beugel?

Om de tanden en kiezen, maar ook de kaken, mooi recht te plaatsen is een beugel nodig. Er zijn heel veel verschillende soorten beugels. Je hebt bijvoorbeeld de bekende slotjesbeugel, blokbeugel en de notoire buitenboordbeugel. Ieder type heeft zijn eigen functie en doel. Afhankelijk van de gewenste correctie van de tanden of kiezen wordt voor een bepaalde beugel gekozen. Tijdens de groei van een kind kan de stand van de kaken ook gemakkelijker aangepast worden met beugels. Naarmate de algemene groei stopt, wordt dit moeilijker. Dit is dus het geval bij volwassenen. Indien dit wel nodig is kan de kaakchirurg bij het traject betrokken worden. Wel kunnen de tanden en kiezen binnen de kaak verplaatst worden met behulp van een beugel.

Kunnen volwassenen ook een beugel hebben?

Tegenwoordig hebben niet alleen kinderen een beugel. Steeds vaker wordt de wens van een volwassene gehoord om de tanden en kiezen mooier recht neer te zetten. Dit kan met een beugel.

Een tijd terug werd dit nog vaak uitgevoerd met een slotjesbeugel met metalen slotjes. Vervolgens kwamen de keramische doorzichtige slotjes die al minder zichtbaar waren. Voor het uitvoeren van kleine correcties is nu ook de ‘onzichtbare’ beugel uitgevonden. Deze blijkt hierin niet alleen zeer effectief, maar ook nog eens nagenoeg niet zichtbaar.

De nieuwe onzichtbare beugel van insignia

De ontwikkelingen gaan steeds verder. Recent is er een beugel bekend geworden die door middel van meerdere doorzichtige bitjes correcties kan uitvoeren in de stand van de tanden en kiezen om deze mooier recht te zetten.
Indien er kleinere aanpassingen nodig zijn van de stand van de tanden en kiezen kan er gekozen worden voor de insignia. Deze behandeling kan in principe zowel bij volwassenen als kinderen gebruikt worden. Maar doordat er een grote verantwoordelijkheid van de drager verlangd wordt, wordt bij kinderen minder vaak voor deze oplossing gekozen.

De insignia beugel behandeling begint met het maken van een scan van het gebit. Vervolgens wordt deze scan geanalyseerd en hierop wordt een plan gemaakt om de tanden en kiezen mooier op één lijn in de mond te krijgen. Daarna worden er meerdere bitjes vervaardigd die steeds weer iets van elkaar verschillen.

Elk bitje houdt u ongeveer twee weken lang in en mag je alleen uitnemen tijdens het eten en drinken. Deze bitjes zijn zo gemaakt dat specifieke tanden en kiezen een bepaalde richting in worden geduwd.

Meestal is dit traject binnen een jaar klaar. Als uiteindelijk het gewenste resultaat is bereikt, dan willen we dit ook zo behouden. Om het gebit in deze correcte stand te houden worden definitieve eind bitjes gemaakt. Deze dienen elke nacht gedragen te worden. De bitjes kunnen elke dag eenvoudig schoon gemaakt worden met een tandenborstel en groene zeep.

Een onzichtbare beugel voor kleine correcties

Voor zowel volwassen als kinderen is er een nieuw soort beugel op de markt, namelijk de insignia beugel. Dit behandeltraject bestaat uit het dragen van meerdere verschillende doorzichtige bitjes om zo de tanden en kiezen de juiste richting in te duwen. 

Bij tandarts Viadent bent u aan het juiste adres om hier informatie over te winnen en met de ‘onzichtbare’ beugel te starten. Wij zullen ervoor zorgen dat u met een stralend en recht gebit de praktijk uit loopt.

Glimlach gebit na beugel