Een stralende glimlach met het Insignia beugelsysteem

Een stralende glimlach met het Insignia beugelsysteem

Een stralende glimlach met het Insignia beugelsysteem

Vroeger werd er vooral aandacht besteed aan het functioneel en gezond zijn van onze tanden. Tegenwoordig willen steeds meer mensen een stralende glimlach met mooie rechte tanden. Dit geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen.
Met het Insignia beugelsysteem helpen we u aan een mooie en gezonde lach, die een leven lang straalt. Met behulp van 3D-technieken en nieuwe materialen kunnen we u helpen aan een beugel die net zo uniek is als u zelf bent.
Lach gebit kind

Wat is er uniek aan het Insignia beugel systeem?

Om de tanden, kiezen én kaken mooi recht te plaatsen is een beugel nodig. Conventionele orthodontie gebruikt strandaard brackets. Tegenwoordig zijn er veel nieuwe technieken die comfortabel zijn, minder zichtbaar zijn, beter en sneller resultaat bieden.

Het Insignia beugelsysteem werkt met geindividualiseerde brackets die op uw tanden worden geplaatst. Deze brackets zijn “slotjes” die vooraf 3D gepland zijn op de beweging die zij moeten gaan uitvoeren. Iedere bracket kan dus individueel bewegen en wordt volledig op uw gebit afgestemd.

Dit doen we omdat ieder gezicht en iedere smile uniek is. Door het Insignia systeem is ook iedere beugel uniek. Voor iedere tand ontwerpen we een unieke bracket die we vervolgens individueel kunnen bijsturen.

Dit zorgt voor het best mogelijke resultaat.

Hoe ziet de behandeling met een Insignia beugel eruit?

We beginnen met het maken van foto’s, röntgenfoto’s en maken een 3D-scan van uw gebit. Deze foto’s en 3D-scan vormen de basis voor de verdere behandeling. De beelden worden verstuurd naar het laboratorium, waar deze worden omgezet in een virtueel 3D-model van uw tanden en kiezen.

Daar bepaalt de Insignia software hoe we uw gebit recht en symmetrisch kunnen krijgen. De software berekent precies welke brackets u nodig heeft en hoe het traject eruit komt te zien.

U krijgt dan ook direct het eindresultaat te zien. Voor de behandeling start, weet u dus al hoe uw gebit er na afloop uit komt te zien en hoe lang de behandeling gaat duren!

Enkele weken na de scan zijn de brackets gereed en kunnen we deze bij u plaatsen. Op iedere tand en kies wordt een eigen bracket geplaatst die specifiek voor dat element is ontworpen. Daarna doet het systeem het werk en komt u om de 4-6 weken bij ons terug voor een controle.

We helpen u bij het wennen aan de beugel en het dusdanig omgaan met de beugel dat deze niet beschadigt. U kunt met de beugel ook gewoon zo blijven eten en drinken zoals u dat u doet, wanneer u dit wel met beleid doet.

Het resultaat van de Insignia beugel is niet alleen mooier, maar wordt vaak ook tot 25% sneller bereikt.

Hoe zorgt het Insignia beugel systeem voor symmetrische tanden?

Vanaf het moment dat de brackets geplaatst zijn begint het ombouwproces. De beugel in combinatie met uw mondspieren, draden of elastieken, begeleidt uw tanden en kiezen naar de nieuwe positie.

Doordat de tanden en kiezen langzaam van positie veranderen krijgen het tandvlees en het bot de kans om zich aan te passen. Dit zorgt niet alleen voor rechtere tanden, maar door een betere ondersteuning kan dit tevens leiden tot vollere lippen en/of een minder ingevallen gezicht.

Een groot voordeel van dit innovatieve systeem is dat de beweging zo precies is, dat het niet nodig is om ruimte te maken door het trekken van kiezen. Er is dus geen schade aan het gebit. Dit resulteert in een comfortabele behandeling wat een prachtig eindresultaat geeft.

Kies voor een prachtige glimlach met Viadent Tandartsen

Bij tandarts Viadent bent u aan het juiste adres om met de beste beugel te starten. We zullen ervoor zorgen dat u met een stralend en recht gebit de praktijk uit loopt.

Glimlach gebit na beugel