Met een onzichtbare beugel het spleetje tussen uw tanden behandelen

Met een onzichtbare beugel het spleetje tussen uw tanden behandelen

Niet iedereen heeft dezelfde mening over een spleetje tussen de voortanden. Waar sommige mensen dit niet mooi vinden of zelfs ontsierend, daar hebben anderen er weinig moeite mee. Wat wij belangrijk vinden, is wat u ervan vindt!

Want het gaat over uw gebit, dus uw mening is belangrijk. Wanneer u liever heeft dat het spleetje verdwijnt, dan willen wij u daar bij helpen.

Dit gebeurde vroeger met grote beugels die soms zelfs deels buiten uw mond vastgezet werden. 

Met nieuwe technieken kunnen wij nu onzichtbare beugels inzetten om het spleetje tussen uw tanden te behandelen. Zo heeft u snel en zonder problemen het prachtige gebit waar u van droomt.

Spleetje tussen tanden behandelen

Waardoor ontstaat een spleetje tussen de tanden?

Een spleetje tussen de tanden is het gevolg van afstand tussen de tanden. In de meeste gevallen gaat dit om de voortanden. Wanneer uw als kind veel heeft geduimd of misschien een keer een tik tegen uw tanden heeft gehad, dan kunnen de tanden soms niet helemaal mooi aansluiten.

Ook kan het zo zijn dat uw tanden van nature een iets afwijkende stand hebben of dat uw tanden niet helemaal regelmatig van vorm zijn. 

Het gevolg dat deze situaties is dat de tanden niet mooi op elkaar aansluiten waardoor er ruimte tussen zit. Dit kan gevolgen hebben voor de hygiëne van uw gebit omdat er voedsel tussen kan gaan zitten, maar de meeste mensen storen zich vooral aan hoe het eruit ziet. 

Veel mensen vinden het spleetje niet mooi en willen hier van af. Het goede nieuws is dat wij u hierbij kunnen helpen!

Onzichtbare beugels bij een spleetje tussen de tanden

De tijd van grote, zichtbare beugels is gelukkig grotendeels voorbij. Wij kunnen u helpen met zogenoemde clear aligners. Dit zijn beugels van doorzichtige kunststof, die nagenoeg niet zichtbaar zijn wanneer u deze draagt.

U schuift de aligners over uw tanden, waardoor deze langzaam maar zeker in de gewenste positie worden geduwd. Doordat u elke twee weken een nieuwe set aligners met een iets andere vorm draagt, worden uw tanden geleidelijk aan verplaatst.

Hierdoor wordt uw gebit steeds iets fraaier en krijgen uw tanden ruim de tijd om weer stevig vast te groeien. Doordat de beugels uitneembaar zijn, kunt u deze gewoon uitnemen om te eten of om uw tanden te poetsen.

Hoe gaan wij te werk bij een spleetje tussen uw tanden?

Wanneer u bij ons in onze praktijk komt, dan denken wij graag met u mee. Wij adviseren u niet alleen over de mogelijkheden, maar wij kunnen ook een faciale analyse bij u doen. Hierbij kunnen wij op basis van de vorm van tanden, lippen en gezicht voorspellen hoe uw aangezicht veranderd wanneer u iets aan uw gebit laat doen.

Bij veel praktijken wordt er alleen gekeken naar het gebit, wij vinden dat er veel meer factoren belangrijk zijn bij de uitkomst van uw traject. Wanneer de stand van uw tanden verandert, heeft dit namelijk ook invloed op hoe uw lippen vallen of mogelijk op de vorm van uw wangen.

Wij bespreken dit uitgebreid met u, zodat u precies weet waar u aan toe bent.  

Wij kunnen zelfs een animatie voor u maken, waarin u al van tevoren kunt zien hoe het resultaat van de behandeling wordt. Dit doen wij op basis van afbeeldingen die wij maken, waarna de computer kan berekenen hoe wij uw gebit kunnen behandelen. 

U ziet het eindresultaat dus al voordat u met de behandeling begint!

Wanneer u blij bent met het voorspelde resultaat, kunnen we kleine attachments plaatsen waar de beugels op kunnen aansluiten. U krijgt vervolgens verschillende sets met doorzichtige beugels, die u zelf tweewekelijks kunt wisselen.

Kies voor de experts van Viadent Tandartsen

Wij werken niet alleen op basis van uw gebit, maar ook op basis van uw aangezicht bij het eindresultaat. Ook kunnen wij al voor de behandeling start, u al laten zien hoe het resultaat kan worden.

Wij nodigen u dus uit om bij ons langs te komen om de mogelijkheden voor het verhelpen van het spleetje tussen uw tanden te onderzoeken. U kunt ons eenvoudig bellen of mailen voor een afspraak.

Volwassen beugel