ESTHETISCHE TANDHEELKUND

Over dit project

Bent u niet tevreden met uw lach? Wij laten u graag lachen!

Stoort u aan de verkleurde tanden, vele vullingen in de voortanden, scheve stand van de tanden (maar u wilt geen beugel), spaties tussen de tanden of is er een stuk af van uw voortanden? Dit kan perfect worden opgelost met facings.

Facings zijn dunne schildjes ( 0.5 mm) die op de tanden worden geplakt. Door middel van facings kunnen wij de vorm, kleur en tand van de tand precies maken als hoe u dat wil. Facings kunnen van composiet of van keramiek worden gemaakt.

 

 

 

 

 

 

Facings van composiet

Composiet is het wit vulmateriaal waarmee wij vullingen maken. Dit hebben wij in zeer mooie kleuren. Wij kiezen samen met u de gewenste kleur uit. Vaak adviseren wij eerst de tanden te bleken voordat wij facings maken. Zodoende is de rest van het gebit mooi opgefrist.
Wij maken het glazuur iets ruwer en nemen waar het nodig is een laagje van af. Daarna maken wij van composiet een nieuwe laag op de tand met de gewenste vormcorrecties, standcorrecties en kleurcorrecties. Dit is een mooie en goedkopere manier van facings maken.

Facings van keramiek

Een facing van keramiek heeft onze voorkeur. Keramiek is esthetisch het fraaist, is hooglans en blijft langdurig mooi. De prijs is iets hoger dan van composiet.
Wij gaan op dezelfde manier te werk. Wij ruwen het glazuur op of nemen waar nodig is 0,5 mm van het glazuur af. Vervolgens maken wij een afdruk en wordt het werkstuk naar het tandtechnisch laboratorium gestuurd. In de tussentijd krijgt u noodfacings en na 2 weken zijn uw facings binnen. De keramische facings worden met cement of composiet vastgezet.
Een facing van keramiek is de mooiste manier van de tanden verfraaien en voelt en ziet eruit als uw echte tanden.