KINDERTANDHEELKUNDE

Over dit project

Extra zorg en aandacht aan kinderen
Bij Viadent Tandartsen bieden wij extra zorg en aandacht aan kinderen. Wij leggen de focus en nadruk op Preventie: het voorkomen van gaatjes. Dit doen wij met het preventieconcept Glansje.

Wat is Glansje?

 

Glansje is een compleet communicatie- en preventieconcept gericht op kinderen van het eerste tandje tot 9 jaar en hun omgeving, zoals ouders en scholen. Het doel is om kinderen in hun eigen belevingswereld aan te spreken en elke dag te stimuleren tot goed mondzorggedrag. Het kidsconcept is ontwikkeld door en voor mondzorgprofessionals, pedagogen en communicatiespecialisten. Het concept heeft een wetenschappelijke basis (diverse disciplines) en is getoetst aan kinderen.

Bron: www.glansje.nl
Download de app: De avonturen van Glansje & Tom

Met geduld en aandacht proberen wij het tandarts bezoek voor elk kind prettig te maken. Wij adviseren uw kind vanaf die de eerste tandjes heeft, mee te nemen met uw halfjaarlijkse controle. Zo went uw kind eraan om naar de tandarts te gaan en aan ons. Van een laklaagje (sealant), tandjes schoonmaken en een gaatje vullen, kunt u bij ons terecht. Mondzorg zit gratis bij de basisverzekering voor uw kind.
Wij adviseren tot het 10de levensjaar van een kind nog na te poetsen. Vanaf ongeveer 4-5 jaar, beginnen wij op een spelende wijs uw kind te leren poetsen.