TANDENBLEKEN

Over dit project

Bent u niet tevreden met de kleur van uw tanden? Of zijn uw tanden door roken, koffie en thee wat geler/donkerder geworden? Bij Viadent Tandartsen kunt uw tanden op 2 manieren laten bleken: aan de stoel (60 min) of middels een thuisbleeksetje.
We zijn als een van de weinige tandartsen hierin gespecialiseerd en kunnen een scherpe prijs aanbieden. Vanaf 2012 mogen alleen tandartsen met 6% waterstofperoxide bleken. Dit is de enige veilige methode om uw tanden te laten bleken. Echter door de hoge prijs bleken vele mensen hun tanden bij beautysalons of setjes van het internet. Deze mensen zijn geen tandartsen en bleken met natriumbicarbonaat of andere schoonmaakmiddelen. Deze zijn echter heel schadelijk. Deze schoonmaakmiddelen zijn bewezen schadelijk voor het glazuur (de belangrijkste laag van de tanden). Door dit alleen een schoonmakende werking heeft, is het resultaat van korte duur. Wij raden het echt af om bij dit soort bedrijven de tanden te laten bleken.
Wij bij Viadent Tandartsen bieden de enige en echte veilige manier van tanden bleken met langdurig resultaat (2-3 jaar) en nog eens betaalbaar.

Methode 1: aan de stoel

Hoe bleken wij de tanden?
Bij Viadent Tandartsen bleken wij de tanden met 6% waterstofperoxide waarvan de werking versneld wordt door middel van een led-lamp. Wij controleren eerst uw gebit, maken eventueel röntgenfoto’s en bepalen de begin kleur.
Wij bleken per sessies van 20 min. Een volledige behandeling bestaat doorgaans uit 3 sessies van 20 min. Hiermee worden de tanden zeker 4-5 tinten witter. Bij normaal verkleurde tanden, zal een uur behandeling voldoende zijn. Bij sterk verkleurde tanden kunnen er meerdere behandeling nodig zijn. Rokers kunnen vaker een touch up behandeling van 20 min laten uitvoeren voor een blijvend mooie lach.

 

 

 

 

 

 

 

Hoe vindt de behandeling plaats?
Wij brengen een wangspreider in de mond aan, vervolgens bepalen wij de kleur van uw tanden en kunnen wij een indicatie geven welke kleur de tanden zullen worden. Het tandvlees wordt bedekt met rubberdam en daarna wordt de bleekgel aangebracht op de tanden. Terwijl uw tanden gebleekt worden, kijkt u naar Netflix en heeft u na een uur witte tanden.

Hoe werkt waterstofperoxide en is het veilig?
Waterstofperoxide (H2O2) is een oxidant, de waterstofperoxide dringt het glazuur binnen en bindt vervolgens aan de verkleuringen in de tanden en breekt deze af. Water en zuurstof zijn lichaamseigen stoffen en dus niet schadelijk. Ook niet voor gevoelige tanden of een gebit met slijtage. Tanden bleken is volgens verschillende onderzoeken veilig aangetoond.

Is de behandeling gevoelig? Of krijg ik gevoelige tanden na de behandeling?

Gevoeligheid tijdens het bleken verschilt per persoon. Merendeels ervaart geen gevoeligheid en een klein deel wel. Dit duurt tot max 24 uur na de behandeling. Dit is dus zeer tijdelijk.

Hoelang blijven mijn tanden wit?
Over het algemeen blijft het resultaat, met inachtneming van goede mondhygiëne, gebruik van de nazorg producten en normale blootstelling aan voedingsmiddelen en dranken, 2 tot 3 jaar gehandhaafd. Het onderhoud van het gebit en de drink- en eetgewoonten spelen een belangrijke rol voor de duur van het resultaat.

PRIJS: € 150,- excl.consult € 22,16

Methode 2: Thuis Tandenbleekset

Dit is een tandenbleek set voor thuis. In de set zit een speciale bleek LED-lamp, een op maat te maken bitje, 3 stuks bleekgel met 6% waterstofperoxide. Wij willen eerst vooraf een consult bij u doen om te controleren of uw gebit helemaal in orde is. Deze bleekgek bevat wel 6% waterstofperoxide dus is zeer effectief met gegarandeerd 4 tinten wittere tanden.
Indien u meer gel wil, om langer te bleken of om het weer up te frissen, kunt u deze via de webshop bestellen.
De bleekgel spuit u in het op maat gemaakte bitje. Je zet de bleeklamp aan en bleekt ongeveer 30 min de tanden. De lamp gaat vanzelf uit.
Dit doet u 2 weken lang of als u al witte tanden heeft om bij te houden.

PRIJS: € 50,- excl. consult € 22,16

 

 

Intern bleken

Heeft u een verkleurde voortand. Vanwege een ongeluk dat u ooit heeft gehad en/of waarin er een wortelkanaalbehandeling is gedaan. Soms wil het nog voorkomen dat deze tanden jaren laten toch wat donkerder worden. Grijs of geler van kleur. Bij Viadent Tandartsen bleken wij deze tand dan vanuit de binnenkant. Dit kunt u in combinatie doen met extern bleken of dat alleen de ene voortand vanuit de binnenkant wordt gebleekt. Wij maken eerst een röntgenfoto van de tand om te controleren of de wortelkanaalbehandeling en de wortel er goed uit ziet. Wij verwijderen de vulling van de achterzijde van de tand en sluiten daar bleekgel in. Na een week komt u terug en kijken wij of u al tevreden bent met de kleur. Indien dat niet zo is doen we de eerste stap nog een keer. ALs de kleur dezelfde kleur is als de andere tanden. Plaatsen wij weer een definitieve vulling voor u aan de achterzijde van de tand.