Viadent Tandartsen, uw tandarts voor orthodontie in Vianen

Viadent Tandartsen, uw tandarts voor orthodontie in Vianen

Viadent Tandartsen, uw tandarts voor orthodontie in Vianen

Tegenwoordig hechten mensen steeds meer waarde aan hun uiterlijk. We willen er graag goed uitzien; Een symmetrisch gezicht, rechte neus maar ook rechte tanden zijn voor veel mensen onmisbaar. 

Het is dan ook heel normaal dat een kind vroeg gaat beugelen, terwijl dat vroeger wel anders was. Als een kind op controle komt bij de tandarts, dan beoordeelt de tandarts de stand van de tanden en de kaak. Indien de tandarts het nodig acht een orthodontist in te schakelen schrijft hij of zij een verwijsbrief.

Een orthodontist is tandarts gespecialiseerd in beugels. Veel kinderen krijgen tegenwoordig een beugel aangezien weinig mensen uit zichzelf een volledig recht gebit hebben. Ook is het tegenwoordig heel normaal dat volwassenen ook een beugel nemen op latere leeftijd. Vaak kiezen zij voor een ander soort beugel dan kinderen. 

Onze praktijk in Vianen kan u niet alleen helpen bij mondzorg, maar ook wanneer u behoefte heeft aan orthodontie. 

Wanneer krijgen kinderen een beugel?

Het is niet standaard dat alle kinderen een beugel krijgen. Vanaf het moment dat melktandjes in de mond staan, kan er worden voorspeld of een kind een beugel nodig heeft. Indien er heel weinig ruimte is in het melkgebit en de tanden scheef staan, dan is de kans groot dat de volwassen tanden ook niet netjes passen en de patiënt een beugel nodig heeft.

De meeste kinderen krijgen tussen hun 9e en 12e levensjaar een beugel. In sommige gevallen kan dit ook eerder of later zijn. Als er grote problemen zijn in de benodigde ruimte van de tanden en de kaak dan kan er voor worden gekozen om de behandeling al eerder te starten. Indien een patiënt een late wisselaar is kan er juist voor worden gekozen om een beugelbehandeling later te starten. 

Meestal wordt er door de tandarts gezegd dat de patiënt een afspraak bij de orthodontist kan maken indien hij of zij bijna uitgewisseld is.

 

beugel-kinderen

Welke soorten beugels zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten beugels. Voor bijna elk type afwijking is er een type beugel, mits het te corrigeren valt. Er zijn vaste beugels maar ook uitneembare beugels. Beugels die groei kunnen stimuleren maar ook om de groei remmen. Na een beugelbehandeling wordt er retentie-apparatuur vervaardigd om het gebit ook in de verkregen stand te behouden.

Bij kinderen zijn er erg veel verschillende soorten beugels mogelijk. Er wordt vaak eerst gekeken naar de ruimte die beschikbaar is. Indien er te weinig ruimte is kan er tijdens de groei meer ruimte gecreëerd worden. Er kan gekozen worden voor een vaste voorziening maar ook voor een soort blokbeugel die de patiënt in en uit kan doen. Voor volwassenen zijn er ook beugels beschikbaar, deze zijn vaak voor kleine correcties aan de stand van de tanden of kiezen.

 

Therapietrouw tijdens de beugelbehandeling

Een beugelbehandeling kan een ingrijpende behandeling zijn voor uw tanden en kiezen, maar ook voor de kaken. De tanden worden verschoven binnen de kaken. Dit alles zorgt dat er een goede samenwerking nodig is tussen de behandelaar en de patiënt. 

Het is heel belangrijk dat de patiënt alle afspraken netjes na komt, zo kan de voortgang het beste gecontroleerd worden.

Bovendien is het erg belangrijk dat de mondhygiëne van de patiënt goed is. Het kan soms lastig zijn om goed te poetsen wanneer er een beugel aanwezig is. Een beugel kan gevoeligheid geven en dit kan patiënten ervan weerhouden om te gaan poetsen. Dit is juist niet de bedoeling. Patiënten moeten extra goed poetsen om de tanden en het tandvlees gezond te houden. 

Wanneer u zich aan de richtlijnen houdt, dan is het resultaat een schoon en recht gebit.

 

beugel-kinderen

Viadent tandartsen voor uw beugelbehandeling

Veel kinderen en volwassenen vinden het belangrijk dat hun tanden rechtstaan. Een beugel kan dan uitkomst bieden. Bij Viadent tandartsen in Vianen bieden wij u orthodontische zorg. Dit betekent dat wij u kunnen helpen wanneer u graag wilt dat uw tanden netjes staan. Ons gehele team staat klaar om u hiermee te helpen.