Kunt u als volwassene nog een beugel nemen?

Kunt u als volwassene nog een beugel nemen?

Kunt u als volwassene nog een beugel nemen?

Voor kinderen van nu is het heel normaal om een tijdje een beugel te hebben. Iedereen weet wel dat dit een kwestie is van investeren in de toekomst. Door een paar maanden of paar jaar een beugel te dragen, zijn kinderen verzekerd van een leven lang een recht en functioneel gebit.

Maar dit was jaren geleden helemaal niet zo vanzelfsprekend. Veel volwassenen hebben als kind geen beugel gehad en zijn hierdoor niet tevreden met hun gebit. Er zijn dan ook volwassenen die zich afvragen of zij nu alsnog een beugel zouden kunnen dragen.

Het is dan ook normaal dat volwassen hier veel vragen bij hebben. Ze vragen zich dingen af als: “Is dit niet heel vervelend en geeft een beugel bij volwassenen wel een goed resultaat”?

Wij vertellen u in dit artikel welke (soms onzichtbare) beugels bij volwassenen een goed resultaat kunnen geven. Want er is ook als volwassene heel veel mogelijk.

Beugel volwassenen

Hoe gaan we te werk bij een beugel voor volwassenen?

Wanneer u als volwassene bij ons komt voor een beugel, dan willen we allereerst graag weten welk doel u heeft. Wilt een bepaalde tand laten draaien, een overbeet verminderen, een spleetje tussen uw tanden laten verhelpen of dat al uw tanden rechter komen te staan?

In de meeste gevallen zijn al deze opties mogelijk, maar het is afhankelijk van u wat u wilt laten doen. Wat voor de één storend kan zijn, kan voor de ander juist karakteristiek zijn. Niet voor niets heeft Madonna een spleetje tussen haar voortanden, terwijl deze dame echt wel weet wat er mogelijk is.

Een beugel bij volwassenen betekent altijd maatwerk

Uw wensen zijn dus het uitgangspunt bij de start van een traject. Wij adviseren u hier wel graag bij. Wij kunnen bijvoorbeeld een faciale analyse uitvoeren. 

Hierbij brengen wij in kaart welke stand van uw tanden het beste bij uw gezicht past. Ook kunnen we hierbij in kaart brengen hoe een aangepaste stand van uw tanden uw gezicht zal beïnvloeden. Denk hierbij aan vollere lippen of breder/smaller gezicht doordat uw tanden anders staan.

Een beugel bij volwassenen is dus bij uitstek maatwerk. Wanneer we duidelijk hebben wat uw wensen zijn en wat u wilt investeren. Dan kunnen wij u adviseren in de beste keuze voor u. Wij bieden dan ook meerdere mogelijkheden. 

Dit betekent dat u niet naar een orthodontist verwezen hoeft te worden. Wij kunnen u zowel van advies voorzien als de behandeling uitvoeren. In de meeste gevallen kan dit zonder het trekken van tanden of kiezen.

Welke opties heeft u als volwassene op het gebied van een beugel?

De tandheelkundige zorg heeft de laatste jaren niet stil gezeten. Er zijn dan ook allerlei nieuwe systemen op de markt die we in kunnen zetten voor een mooie regelmatige glimlach.

Wij werken in onze praktijk met twee van de beste systemen. Beide geven een prachtig resultaat en met beide systemen kunnen we uw gebit grondig hervormen. Het verschil tussen de beugels, is dat één gebruik maakt van kleine brackets (slotjes) op de tanden terwijl het andere systeem gebruik maakt van onzichtbare aligners.

Waarbij de Insignia beugel bijzonder flexibel en veelzijdig is, heeft de Spark beugel het voordeel dat deze onzichtbaar is. Beide beugels geven een mooi resultaat, het is afhankelijk van uw voorkeur en persoonlijke situatie welke beugel het beste bij u past.

Welkom bij Tandartsenpraktijk Viadent

Onze praktijk richt zich niet alleen op een gezond gebit, maar ook op een mooi gebit. Want ons gebit bepaalt voor een groot deel ons voorkomen.

Wij zijn dan ook blij met prachtige technieken die wij tot onze beschikking hebben. Met diverse systemen en meerdere opties, kunnen wij altijd een passende oplossing voor u vinden.

We voorzien u graag van meer advies. Wanneer u ons belt of een bericht stuurt, dan vertellen we u meer over de mogelijkheden voor u.

Volwassen beugel